Гласуването мина с безпрецедентен натиск, с агресия, с мутренски похвати. Това заяви Калоян Методиев, който беше изключен от листата на БСП още преди старта на парламента и в момента е единственият независим депутат.

"Корнелия Нинова дойде със закони, с устав, с документи от Централната избирателна комисия (ЦИК), за да се състой някакъв нормален разговор. Това не се случи, защото така нареченото ново ръководство буквално нахълта, реваншистки настроени.

Гуцанов, Атанас Зафиров и няколко човека още антураж... И не можаха да кажат с какви аргументи искат да бъда изключен - за това, че съм убил човек ли, че съм откраднал ли... с какъв мотив?!

Няма коалиционно решение, няма нищо. Стига се до гласуване.

Не се знае как - тайно ли ще е, явно ли ще е. В крайна сметка започва гласуването - 9 на 10 гласа.

И какво се случва - Гуцанов става, обикаля цялата зала за 1 минута, приближава до депутатката от Шумен, казва й да си вдигне ръката, все едно гласува. Тя е професор по народни танци - Катя Кайрякова. Поканете я - тя гласува под натиск! 

Не е имало такъв случай в историята - депутат да бъде изключен преди да се е заклел. 

Това е заседание на парламентарна група, което трябваше да се проведе по устав. Нинова на няколко пъти им каза - моля, запазете си достойнството!

Ние все едно бяхме в мутренско събрание. Изключително съм омерзен от случилото се!

Обладани от агресия, от реваншизъм, много ниско ниво, неподготвени", заяви Методиев в сутрешния блок на bTV. 

"Вигенин пък пищи като жена... "Ще ме изпревари Цветелина, вземи мерки!". Всички тези хора буквално се молеха пред очите ми с хората - да се снимат по време на кампанията, питайте ги.

Тази група започна с нарушения - на закони, на ЦИК, на правила... Това не са хора с чест, с достойнство!

Всичко е било подготвено месеци преди това. Хората харесват Корнелия Нинова, освиркваха ръководството.

Бизнес крилото очевидно си мисли, че ще ми затвори устата, като ме отдалечат от групата. Мисля, че ми направиха услуга, защото аз няма как да приема такива хора за авторитети.

Питах ги - аз ли съм престъпник, аз ли съм извеждан с белезници във Варна, аз ли съм сикаджия, висаджия, за да ме гоните?! В крайна сметка се стигна до решение - силово - но нещата няма да свършат дотук.

Корнелия Нинова ми предложи второто място в листата на 25-ти МИР.

Оставам лоялен към Корнелия Нинова. Сега съм много по-свободен. Това, че съм сам не ме прави по-слаб. Винаги съм се бил с химикалката и с истината.

Тези, които ме защитиха ярко, не са купени и не се продадоха, искам да им благодаря в ефир. Свиленски, Ченчев, Генади Събков, Христо Проданов - старите депутати, морални, сериозни.

Останалите, новоизбраните, са с потресаващо ниско интелектуално ниво!", поясни Методиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!