Събитията през тази седмица могат да бъдат определени като политически тайфун. Съединените щати наложиха санкции по закона „Магнитски“.

Всичко това е на фона на все по задълбочаващата се конфронтация между институциите, която заплашва да се превърне в истинска криза.

Бойко Рашков обвини прокуратурата, че се опитва да спъва работата на МВР. При това в момент, в който началникът на отдела за трафик на културни ценности Ангел Папалезов беше обвинен в съучастие с престъпна група.

Силовият вицепремиер отказа да се срещне с главния прокурор, докато протестиращи се опитаха да щурмуват кабинета на Иван Гешев. Вече никой не се и сеща да пита защо Бойко Рашков се отказа за внася в прокуратурата т.нар.  „канибалски сигнал“.

И в този момент позаглъхналият казус с подслушването беше възкресен отново.

"Ще се радвам много, когато махнем Иван Гешев и поставим истински главен прокурор на неговото място", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова тв Николай Хаджигенов, адвокат от "Изправи се! Мутри вън!".

Хаджигенов за пореден път промени мнението си и информацията, която дава по повод подслушванията.

Според него телефонните номера, които са проследявани и прослушвани са много повече от 82-та известни, а това, което е показал в телевизионен ефир, не е класифицирана информация

Адвокатът смята, че тази прокуратура обвинява само хората, които са противници на управлението, а Бойко Борисов е политически труп.

За него "канибалският сигнал" е ужасяващ.