Много българи очакваха важна и актуална информация по време на опита за преврат в Турция, но ние не им бяхме полезни. Това призна по Нова телевизия посланикът ни в съседната страна Надежда Нейнски.
По думите й във времето, когато информацията се разпространява мълниеносно, системата за осведомяване, която ползва българската дипломация, е остаряла. Хората очакват държавата да е адекватна в такъв момент. Те се нуждаят от актуална информация. Това са българи, които живеят в Турция, които имат бизнес с нея, които пътуват или имат близки там.
 
Имаше много хора, които се обаждаха по телефона, но не можахме да сме полезни на всички, допълни Нейнски. Тя обясни, че е имала разговор с министъра на външните работи, който е настоял да не дава изявления за ситуацията.
 
Най-важно е Т да остане стабилна. Затова и политически сили, които категорично не подкрепят Ердоган, застанаха зад официалните власти. Избраха легитимната власт пред опита за преврат. Историята показва, че няма преврат, който да е донесъл добро за политическата система. Иначе бихме се върнали в племенните времена, допълни Надежда Нейнски.

По думите й все още няма официално искане за екстрадиция от Турция към България на турски гражданин част от организацията на Фетхиллах Гюлен.