„ГЕРБ е в настоящето. И това го казваме не само ние, а българските граждани. На мен ми се иска да говорим с факти. А няма по-сериозен факт от истината. И един такъв факт са изборите. През 2018 г. са проведени 21 на брой частични избори. И в почти всички от тях ГЕРБ са реализирали своите кандидати. В 10 ГЕРБ е спечелила, а БСП – в 1. Няма по-добра социология и по-ясен факт от това. Това заяви народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

Тя коментира и днешните думи на лидера на БСП Корнелия Нинова на конгреса на партията, която обяви, че България е в клинична смърт и изрази увереност, че левицата ще спечели евроизборите.

„Думите на Корнелия Нинова са за повдигане на духа. Съвсем нормално е като опозиционна партия така да се говори”, допълни тя.

Десислава Атанасова коментира и обвинението срещу соцдепутатката Елена Йончева и позицията на БСП, че застава зад нея обвинявайки управляващите в репресия.

„На мен ми прави неприятно впечатление, че голяма част от БСП лепят етикети на българската прокуратура необосновано. Защото българската прокуратура защитава българската държавност. Защото и г-жа Нинова е работила като следовател и би трябвало добре да познава Конституцията и разделението на властите. И не подобава на един политик подобно отношение. Защото, ако искаме уважение към институциите – това не е начинът. Г-жа Нинова трябва да знае, че подобни внушения няма да гарантират уважението към институциите. Но това не и първият подобен случай, в който тя се изказва по подобен начин. И не знам дали няма да има реакция от хората, работещи в тази система, защото това не е нормално”, каза депутатката от ГЕРБ.

„Конкретно за този съдебен състав имаше редица разследвания, включително и срещу членове на ГЕРБ и то срещу ръководни фигури”, каза Атанасова, като визира сигналите на Сергей Станишев срещу Цветан Цветанов и на Мая Манолова за аферата „Костинброд”.

„Е, същата тази прокуратура тогава поръчкова ли беше”, попита риторично Атанасова.

„Странно е как разследващ журналист не е направила собствено задълбочено разследване или изследване на тези средства откъде са идвали. Тъй като и тя самата е теглила заплата от 12 хиляди лева. Това е по-голяма заплата от на президента и от 60 минимални пенсии. Има много морални и интересни въпрос в този казус”, каза още тя.

По отношение на войната между институциите и престрелките между президента Румен Радев и управляващите и как може тя да спре, тя коментира:

„За да спреш някаква война или трябва да си я инициирал, или да имаш надмощие във военните действия. В случая това може да стане, ако случайно Корнелия Нинова оглави изпълнителната власт. Но това ми се струва, че може да стане, ако се стигне до служебен кабинет и я назначат нея за премиер”.

Тя обърна внимание и на взаиомоотношенията между „Обединените патриоти”

„Ние имаме управленска програма и управленско споразумение. Управляваме с тях по силата на вота. Понякога е доста трудно, но вече имаме известен опит от предходни управления, в които имахме с подкрепата на Реформаторския блок и АБВ. Тогава също не бе лесно.

Властта не е самоцел за ГЕРБ. Важно е за българските граждани.

И проблемът е, че не се виждат постигнатите резултати, взирайки се в проблемите на малката коалиция”, коментира представителят на ГЕРБ.

Относно социологическите проучвания, според които ГЕРБ и БСП вече са с изравнени сили Атанасова обясни, че е още е рано за прогнози и е „много е важно да се съсредоточим в политическитне послания и да има сериозен дебат относно бъдещето на Европа”.

Тя отвърна и на още едни обвинения на левицата, че под управлението на ГЕРБ олигархични кръгове потъпкват бизнеса.

„БСП да говорят за олигархия е комично. Да говорят за Прехода като престъпен – също. Чудесно е да сложат края на Прехода. Но нито един човек от ГЕРБ не е участвал в приватизацията, нито един човек от ГЕРБ не е олигарх, нито един човек от ГЕРБ в момента не е с обвинения за пране на пари или криминални прояви”, каза Атанасова и даде примери с Бенчо Бенчев, Елена Йончева и Манол Генов.

„Разбира се има презумпция за невинност, но в ГЕРБ такъв проблем няма. За нас най-сериозното оръжие е истината и затова никога никого не сме прикривали”, каза още депутатката.

„Надявам се, че ще имаме още много повече сили, много повече време за българските граждани, за решаването на техните проблеми и резултатите ще бъдат видими”, обобщи Десислава Атанасова.