Прав сте г-н Радев, че доверието в НС е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който трябва да обединител на нацията, а не да раздава обидни квалификации.  Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.
„Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държавния глава. В отчета си той говори за опасност от суспендиране на демокрацията. Мрачната картина веднага беше подсилена от обвинения към Брюксел. По-добре да го беше казал направо, че е заради силната подкрепа от Брюксел за правителството”, посочи тя.

Сред днешния мрачен отчет една обида се открои - че парламентарната република атрофира. Парламентът обаче не превърнат в нотариат, който утвърждава решенията на правителството, както президентът каза - избирателите са ни избрали да гласуваме именно така и това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснили.

„С цялото дължимо уважение към вас, всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма. И не, това нарича убиваща свободната воля на депутатите плутократски механизми. Това не се нарича официализиращ решения, а се нарича отговорност към избирателите, защото те са ни избрал гласуваме именно така. И това е част от демократичния процес, за който толкова сте се притеснен, господин президент”, посочи Караянчева.