Надявам се всички да проявим разум и разбиране и да побързаме с актуализацията на бюджета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в представяне на проекта на решение за съкращаване на срока за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета.

"След като президентът Радев връчи на коалиция "БСП за България" третия мандат за съставяне на правителство, полагаме усилия да направим трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет с две цели - да има работещ парламент и това правителство да посрещне кризите, които връхлитат България и втората цел това мнозинство да започне истинската промяна на досегашния модел на управление, за което се обявявахме.

От фактите, които виждате в последните дни усилията ни засега не биват оценявани адекватно от колегите, които поканихме на разговори, въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа.

Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на "Демократична България" изобщо да не дойдат на разговори и там да заявят открито мнението си", каза още Корнелия Нинова.

Тя поясни, че днес БСП ще изчака срещата с ПГ на ИТН. "Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент върху себе си за състоянието на държавата", каза още Корнелия Нинова.

Тя отчете, че БСП не може да държи мандата безкрайно. По думите й актуализацията на бюджета е изключително необходима и важна, за да могат да се преизчислят пенсиите, да осигурят средства за лекари и медицински екипи, пари за лекарства, средства за опазване на границата, както и подкрепа за бизнеса.

"Проявете разум, проявете отговорност, нека приемем актуализацията на бюджета на второ четене, за да не оставаме държавата в кризисно състояние", допълни още лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!