Разбира се, че имаше колебание. Но си дадох сметка, че ще съжалявам цял живот, ако откажа. Това заяви новият политик Христо Петров, по повод влизането си в политиката в ефира на Нова телевизия.

„Моите приятели винаги са ме подкрепяли. Повечето от тях знаят истинската цена, която ще трябва да платя“, сподели още той и призна, че има и такива, които са му казали, че няма смисъл да се захваща с това.

„Особено е чувството да си в парламента, с уговорката, че на този стол стоях 2 часа. Голяма отговорност е, защото, хората, които гласуваха за мен казват искаме да ни управляваш“, каза още той.

Ицо Хазарта коментира и дали вече има идея за песен, след като е стоял на депутатската трибуна. „Вдъхновението не е захар, да си вземеш“, каза той.

По отношение на първия си работен ден, то посочи, че е бил разочарован. „Наблюдавах една парламентарна група. Докато президентът говореше те си говореха, гледаха си в телефоните, един си бъркаше в носа, не знам какво търсеше там. Като гледах по телевизията си представях, че тези хора са висока летва. После проверих тези хора, повечето от тях са с висше образование. Щом аз знам, че това е президент, дали го харесваш или не, трябва да го уважаваш“, разсъждава Петров.

По думите му повечето депутати могат да съставят едно изречение, така че ще може да си говори с тях.

Той призна и защо е бил в преговорите в сектор Образование.

„Всички сектори са безсмислени, ако ние не осъзнаем, че трябва да инвестираме най-много в образованието. Не бих станал министър на културата, защото не съм за такава длъжност, но всичко, което съм правил през годините, че мога да бъда полезен. Имал съм предложение да вляза в изпълнителната власт, но познавам възможностите си и на този етап не мисля, че там ще съм полезен“, каза още той.

„Очакванията са едно, реалността е друго. Искам да направя нещо смислено, искам да разчитам на съвестта си. Голяма част от хората промениха вече своето отношение. Ще е смислено влизането ми в политиката, ако успея да променя някои неща“, каза още новият политик.

Относно победата му в секцията, в която бе водач, той каза: „Това не е спортно състезание, за да съм победител. Хората, които са гласували за Нинова и за Борисов са българи и те са преценили, че с тези техни избраници ще живеят по-добре. Стана ми хубаво, не мога да лъжа, че съм първи, но истинското удовлетворение ще е, ако постигна нещо“, каза още той.

Той разказа и любопитна случка с голямата си дъщеря, която след като е отказал да ѝ помогне с нещо, защото имал работа му казала: „За първи път чувам тази реплика през деня“.