"Ще ви дам аргументи защо да не подкрепите законопроектът за отбраната и въоръжените сили: Това е вмешателство в правомощията на президента, размахване на пръст към президентската институция", каза разпалено лидерът на БСП Корнелия Нинова на трибуната в Народното събрание.
"Този закон е "кух", защото няма да повлиява на решенията на МС и президента. Това защо го правите? Няма да има правни последици, но приемате закон? Искате да ограничите президента, посланиците и дипломатите ли? Армията и църквата са единствените институции с одобрение. Армията е институция с 30% рейтинг, а парламента едва 9%. Няма да вдигнете авторитета на армията, а ще го свалите до нашето ниво!", обяснява тя.
 
"Няма да подкрепим този закон заради разделението на властите. Обръщам се към Борисов, защото нямам илюзия, че той стои зад това. Народните представители не биха го вкарали на своя глава. Спрете разпалването между институции и войната с Радев! Не се опитвайте да го опитомите! Ще загубите държавността", каза в заключение Нинова.