Скандалите продължават да тресат служебното правителство на Герджиков като брашнен чувал. Оказа се, че първата работа на временния министър на икономиката доц. Теодор Седларски е била не да свърши полезна работа за държавата, а да си поръча огромен телевизор за кабинета, научи БЛИЦ от възмутените му колеги.
Новият телевизор, който си поискал Седларски е бил с диагонал 64 инча, двойно по-голям от този на предшественика му Божидар Лукарски.

От скъпоструващото устройство Седларски искал да наблюдава телевизионните предавания, в които често искал да гостува. Втората работа на Седларски, след като оседлал важния държавен пост била да се метне на мерцедеса S-класа на Националната служба за охрана.

Та нали Седларски е национално богатство - той хем трябва да бъде развозван, хем да се глези с телевизор с размерите на видеостена, за да уплътнява работното си време.

38-годишният доцент в Софийския университет "Св. Климент Охридски" решил да се поразходи и до обвилия се в скандална слава напоследък "София Тех парк". Там Седларски бодро се поинтересувал къде е кабинетът на Росен Плевнелиев, който през последните 5 години изпълняваше формално функцията на президент на изстрадалата ни държава.

Досущ като малчуган, Седларски влязал в офиса на Плевнелиев, който по това време бил празен, седнал на стола му и весело разперил ръцете си във формата на криле, а очите на хората около него се превърнали в палачинки.

На пръв поглед поръчката на телевизор за сметка на данъкоплатците е дребнотемие. Вероятно с двойно по-големия монитор, Седларски е искал да внуши, че ще свърши два пъти повече работа от Лукарски.

Седларски взе порочния пример от началника си Герджиков, който се изцепи, че за 5 минути е свършил повече работа от последните 5 години. Нищо, че тогава нареди смяната на няколко лампи в тунела "Ечемишка", за които държавата пръсна 400 000 лева.

Това е моралът на служебния кабинет. Ако изобщо можем да говорим за морал...

Ивайло КРАЧУНОВ