Общинският и областен лидер на ДСБ-Бургас д-р Георги Митев ще бъде сменен. Това каза източник от националното ръководство на партията, цитиран от "Флагман". Причината е, че д-р Митев е против официалната линия на ДСБ. Той настоява партията да остане в Реформаторския блок (РБ).
Очаква се д-р Митев и хора от структурата в Бургас да се присъединят към новите органи на РБ, след като в събота блокът организира първия си Конгрес в София. Тогава ще се приеме официално правото на индивидуално и групово членство.

Д-р Митев открай време открито агитира в полза на РБ, макар че ДСБ вече официално напусна Реформаторския блок. Той се счита за верен на здравния министър в оставка Петър Москов, който наскоро бе изключен от партията на Радан Кънев. Москов впоследствие бе назначен за ръководител на предизборната кампания на блока за предстоящите парламентарни избори.

Д-р Георги Митев, който е общински съветник на РБ в Бургас, открито призоваваше с представители на Реформаторския блок да се гласува на втория тур на президентските избори за Цецка Цачева, което също бе в разрез с официалната позиция на ДСБ.

Той вероятно ще се бори до последно ДСБ да се яви заедно с РБ на предстоящите парламентарни избори. И тъй като това е малко вероятно да се случи, Митев и хора около него в Бургас може и да напуснат сами партията, за да се присъединят индивидуално или групово към блока. За това загатна източник на „Флагман” от РБ.

Георги Митев днес коментира: „Моето мнение и сега е за оставане в Реформаторския блок. Ние сме били достатъчно силни в Бургас и достатъчно единни. Никога не се съм бил разединител, особено ако разделението не е на идейна, а на междуличностна основа. Това, че някой се разцепва от блока, означава ли, че той е по-красив, по-десен или по-ляв? Няма такъв филм. Блокът е десен проект и той ще си остане такъв. СДС е емблемата на дясното в края на краищата. Аз съм присъствал на разцепването на ДСБ от СДС – неприятен момент. Не желая да присъствам на повече разцепление, още по-малко да участвам в такова роене на дясното пространство”.

Това било мнението и като цяло на ръководството на ДСБ в града.