Министърът на културата Боил Банов е побързал да стане член на ГЕРБ само ден след като Елена Йончева внесе първия сигнал срещу него за корупция през януари. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника.
Скандалът "Ало, Банов съм" започна в края на януари. Тогава социалистката разкри запис, уличаващ министъра в съмнителна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

За да получи специална закрила от управляващата партия, Банов реагирал мълниеносно и подал заявление за членство.

Той бил приет за партиен член на ГЕРБ с поръчителството на тогавашния председател на вътрешната комисия Цветан Цветанов, който след като се раздели с държавните си постове в Народното събрание, остана зам.-председател на партията.

Това не е единствената промяна в живота на Банов през последните месеци. След като прокуратурата не намери доказателства за вината му по първия сигнал, той поиска ръката на Ива Петрони, която беше жена за близкия до Прокопиев Йово Николов.

Твърди се, че след шумния развод Николов бил покрусен и още не може да се опомни. Бившата му жена обаче е далеч по-пъргава и днес ще чуе химна на Менделсон, но с друг мъж - Банов.

Откакто се намъкна в културното министерство, Петрони явно е успяла да повлияе не само сексуално, но и професионално на Банов. И само за няколко месеца бившият заместник на Вежди Рашидов успя да разкара почти всички назначени от него служители.
 


Един от най-преданите на Прокопиев - Йовчо Николов, дълго време бе женен за Ива Петрони. Сега бившата журналистка се врича във вярност на действащ министър.
 

Из кулоарите на културното ведомство се твърди, че Ива (на снимката) е предала на Боил нов протестърски дух и го е заразила със страстта към кръга "Капитал".

Сега Банов и Петрони са не само заедно в службата, но и в любовта.

Честито на младоженците!