"Не трябва да се колебаем да спираме обществените поръчки. Има такива, които се финансирам от Европа и ние не можем да си играем с това. Трябва да внимаваме. Министрите си отиват с кабинетите. Заместник министрите са на първо място. Някои от тях могат да бъдат поканени и сега, но това са изключения, когато кадрите са много полезни", каза Герджиков във студиото на "Панорама" по БНТ.
"Дали ще сменят областни управители, Герджиков отговори, че има два подхода, но са грешни. Нито трябва да оставят всички, нито да сменят всички. Тези, които са честни трябва да останат, а тези които не са добри управленци и служат на партии, трябва да си ходят. Ще гледаме да вдигнем процента на доверие у хората", обясни той.
 
А кои са постиженията и грешките на Бойко Борисов, той отговори така: "Такива оценки дава историята. Тя работи с минали събития и нямаме време да я чакаме. Народа ще даде оценка. Искате да ме вкарате в капан, усещам ви. Ако започна да казвам, че това което направи Бойко Борисов е прекрасно, то това е агитация. Ако кажа, че нищо не е направил, ще агитирам за БСП. Аз не желая да взимам страна преди такива сериозни избори. Безусловно имаше добри неща, излезе от кризата и стабилизира нещата, а слабостите предстои да ги видим".