Дни преди официалния старт на предизборната кампания партията на Слави Трифонов остана без лидер в Бургас. Тодор Иванов изненадващо е хвърлил оставка, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на свои източници в политическите среди.

Досегашният областен координатор е подал заявлението си за напускане преди няколко дни. В него той е изтъкнал лични причини за оттеглянето си, а все още не е ясно кой ще го замести.



Потърсен за коментар, Тодор Иванов обясни, че си е направил самоотвод веднага след номинациите за депутатската листа.

„За момента съм се оттеглил от политиката по лични и здравословни причини. Нямам представа кой ще води листата на „Има такъв народ“ в Бургас. Това е в правомощията на Изпълнителния съвет“, бе лаконичен Иванов.

Лидерът на партията Слави Трифонов обяви в своята Фейсбук страница, че в 19 часа днес на живо по телевизия "7/8" ще съобщи нещо много важно. Очаква се именно тогава да разберем кои ще поведат листите на „Има такъв народ“ за парламентарните избори.

За Бургас най-спряганото име за водач е на сценариста Ивайло Вълчев, който е син на почетния гражданин тук Ваньо Вълчев. 

Тодор Иванов е вторият човек, избягал от гологлавия шоумен с мераци за голямата политика. Вчера стана ясно, че от редиците на партията се е оттеглил и областният координатор за Плевен Иван Иванов.