Следваме пътя, който ни бе предначертан от Националния съвет. Днес ще стане ясно на съвета. Това заяви Христо Проданов в ефира на БНТ по повод дали БСП ще подкрепи кабинета на ИТН.

По отношение на хората, предложени да заемат постове в кабинета на ИТН, той коментира, че са непознати лица, но днес до края на деня всичко за тези хора ще излезе.

„Ние също се интересуваме от личността на тези хора. За нас е важно да са с безупречно минало и да провеждат политиките, които са заявили“, коментира още той.

„Миналата седмица повеждахме доста разговори по политики. Постигнахме допирни точки по доста въпроси. Всичко това ще бъде представено на съвета, за да бъде взето едно решение. Ние държим да има политически акт – документ, декларация ли ще е, с което да се поеме ангажимент“, коментира още той.

Ние участваме в този разговор не за коалиция, а евентуално за подкрепа по определени политики. Ние се чувстваме като партньор. Ние сме изключително последователни и предвидими от 45-тото НС.“, уточни Проданов.

Той коментира и кой реди кабинета на ИТН.

„Аз не знам състоянието на Трифонов, в медийното пространство пускат, че той има някакви здравословни проблеми. Нали знаете, че рано или късно истината, излиза наяве. Ако има нещо скрито, то ще стане ясно", каза още той.

Проданов коментира и отношенията между ИТН и Демократична България. "Това, което се вижда в публичното пространство е, че те имат някакви препирни. Дали те ще ги изглядят, не мога да се ангажирам да прогнозирам, защото не знам какви са им пререканията", уточни той.

"Позицията на БСП е, че не е удачно да имаме нови избори. 1-во възможно е да върнем ГЕРБ на бял кон. 2-ро избирателите са отегчени. Хората свършиха своята работа на 11 юли гласувайки за определени партии, сега е време работата да си свършат политиците.", категоричен е той, като допълни, че ако се връчи мандат на БСП, те ще се опитат да съставят правителство.