Започва ли война за десния избирател? Могат ли нови политически проекти да застрашат "Демократична България"?

"В никакъв случай не трябва да има правителство на всяка цена, защото имаме примери от миналото в тази насока, като резултатите не са били добри", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS съпредседателят на "Зелено движение" и зам.-председател на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев.

Той подчерта, че разговорите са важни, поради тази причина от "Демократична България" винаги са готови за диалог, било и с БСП, но добави, че ГЕРБ и ДПС са ни докарали до сегашната ситуация и не се вижда да са се променили, поради което разговори с тях са излишни, няма как да се прекрачи червената линия с тях.

"Убеден съм, че президентът ще забави разпускането на парламента до приемане актуализацията на бюджета", заяви Владислав Панев.

Самият той отбеляза, че сам се отвратил от парламента в последната седмица и разбира защо хората са се отвратили също.

Панев заяви, че Кирил Петков и Асен Василев са естествени партньори на "Демократична България", било то и в нов политически проект или като част от листите им. За него твърденията, че зад нов проект стои Румен Радев са хипотези, които не са потвърдени а самите служебни министри са самостоятелни личности със собствена позиция.

За него двамата министри не са конкуренти за десния избирател, а тези, които са нужни за промяната на политическата система в България.