„Ценовата криза бе изпусната още есента. Предупредихме, но не получихме никаква чуваемост от квази мнозинството, което бе тогава.

Говори се инфлация около 7-8%, но имайте предвид, че за най-необходимите продукти е около 20%.

Знаете ли кое е доказателството, че се знаеше още октомври, че ще има енергийна криза? Доказателството е, че единствено Комисията по култура – колкото и смешно да звучи това, предвиди в бюджета си увеличаване на компенсациите на цените на тока“, това заяви от парламентарната трибуна Тома Биков от ГЕРБ.

„Чуваме неадекватни обяснения от рода на „За мен инфлацията не е проблем“ – това са думи на Асен Василев. Взимат заеми, които ще предизвикат вторична инфлационна вълна. Това е необяснимо поведение. И още по-необясним е отказът на управляващата коалиция да коментира тази тема“, допълни той.

Биков предупреди, че в края на 2022 година проблемите пред България може да се окажат още по-големи и по-сериозно.

„Ако не вземете мерки, то няколко хиляди хора ще дойдат пред парламента и ще ви поискат сметка. Предупреждавам ви съвсем добронамерено. Аз съм бил в тази ситуация, в която пред парламента е имало хора. Не ви очаква нищо добро, ако не предприемете мерки. За съжаление нищо добро не очаква и българските граждани“, каза Биков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!