В България продължава да има едни кръг, олигарси, който се опитва да дърпа конците на политическия живот. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Румен Овчаров. Чрез спонсориране на политически партии някои си купуват възможността за политическо влияние.
Ако се вгледаме добре в поведението на някои политици, ясно ще разпознаем кои са политическите говорители на тези олигарси, каза Овчаров, но отказа подробности. Според него има кръгове, които са на принципа колкото по – зле, толкова по – добре и са доволни от ситуацията в страната и проблемите с еврофондовете. Овчаров зави, че политическите говорители на олигарсите не е задължително да бъдат избрани мажоритарно. Изборната система в България и сега е достатъчно добра, но аз подкрепям въвеждането на мажоритарния елемент, защото хората го искат. България има нужди от партии, които носят отговорност и за провалите и за положителните си действия, които имат идеи, отбеляза Румен Овчаров.
БСП е най- сериозната политическа сила в България и в този смисъл опитите да бъде деструктурирана, както се случи със СДС, явно е много привлекателен, за тези които правеха тези генни инженерства. Моята оставка, отстраняването на Румен Петков и други такива, явно водят до линията да се раздели БСП, но това не се случи. БСП вече не може да се раздели, защото политиците които я управляват са прагматични и защото гледаме националните интереси на България, категоричен беше левият депутат. /БЛИЦ