Няма как по безспорен начин да бъдат потвърдени думите на депутата от ДПС Камен Костадинов, че не е влизал в Гърция, заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Павлин Димитров.
Той уточни, че България не е външна граница на Европейския съюз и вече влизането и излизането от страната не се регистрира както преди. Ако въпроса представлява такъв голям интерес, може съдебните власти да се занимаят с него, коментира още Димитров.

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че на 2 септември в Гърция е задържан президентът на ПФК "Беласица" Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца. Появи се информация, че заедно с него е бил и депутатът от ДПС и член на БФС Камен Костадинов. Самият Костадинов категорично отхвърли тези твърдения. Той заяви, че изобщо не е стъпвал в Гърция от края на януари т.г. и че появяването на тази информация е "доплонопробно ченгеджийско мероприятие".

Както БЛИЦ съобщи, Костадинов действително не е задържан в Гърция заедно с Коце Маца, но двамата са имали уговорка да се видят в южната ни съседка. Преди срещата обаче президентът на Беласица бил задържан и така тя не се осъществила.

Футболният президент на "Беласица" е бил задържан от гръцките гранични власти на ГКПП Промахон срещу българския пункт Кулата на 2 септември. От там е бил изпратен в град Серес, където е предаден на прокуратурата. Той не е търсил съдействието на българските представители в Гърция. От консулството ни научили за ареста от медиите. След задържането на Хаджииванов срещу него ще започне съдебна процедура в Гърция, тъй като той е бил задържан там. Срещу 41-годишния Хаджииванов има европейска заповед за задържане от германските власти, които са заловили товар с 450 хил. пакета цигари. Случаят е от 1995 г. Контрабандните цигари е трябвало да стигнат до Великобритания. /БЛИЦ