Аз познавам г-н Марешки и искам да помогна. Аз съм спортист и мога да помага в тази сфера. Селата са в окаяно положение и там трябва да се обърне внимание. За да стане това всички трябва да сме задружни. Това заяви футболистът Петър Жеков в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

Г-н Марешки е един голям патриот за мен. Аз съм шести в листата в Стара Загора. Хората по улиците започнаха да ме познават, каза Жеков.
Той изказа желание всички граждани да се обединят: „Ако всички се обединим, тогава ще бъде много добре.“ Според него специално внимание трябва да се обърне на учениците до 12 клас и на пенсионерите.

Известният футболист отхвърли тезата, че е използван от политическите партии. Неколкократно повтори, че неговата позиция е неизбираема.
По темата за спорта той коментира: „В спорта трябва да влязат хора, които са професионалисти.

Пандемията много попречи. Футболистите са свикнали да играят на публика.“. Относно политиките в спорта Жеков беше категоричен: „Без наши хора не можем да направим национален отбор. Аз не виждам как ще направим национален отбор.“

Шеф на БФС трябва да бъде народен човек, който е познат в спорта, заяви футболистът: „Аз, ако стана, ще сменя всички освен чистачките.“ Според него в изпълнителния комитет на БФС не трябва да има собственици на футболни клубове.

Жеков категорично изрази мнение, че има политическа намеса във футбола: „Съдиите помагат яко.“