Ако има някакъв шанс този кабинет да мине, то би било ако има промяна в някоя от политическите сили или разцепление, например в партията "Величие". Тяхната група показва такава партийна дисциплина. Това заяви политологът Димитър Ганев пред БНТ. 

"Това ще е много трудно управление. Помните управлението на Орешарски. ГЕРБ е по-отговорна, защото партийни лица поемат ресорите", сподели още той.  

"Дори да мине кабинет, политическата криза няма да свърши. Това НС не може да излъчи кабинет, който да издържи 4 години", каза още той. 

Според Ганев ГЕРБ и Борисов нямат ход, с който да спечелят. 

"Единият вариант - гласува се кабинет в сряда с подкрепата на няколко народни представители. Това, че някой не е влязъл в зала абсолютно говори, че подкрепя кабинет.

От другата страна имаме възможност за предсрочни парламентарни избори. Борисов категорично заяви, че няма да подкрепи втори или трети мандат.

Имаше спад от 140 хиляди гласа. Ако може да се очаква нещо, то ще е или по-ниско, или близко до това, което имаме в това Народно събрание. И двете опции пред ГЕРБ са трудни", обясни политологът.