Вярвам, че ще съберем 120 подписа. Имало е преговори с коалиционните партньори. Това заяви от Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Когато се внася този проект е взето решение това да е общ проект. До края на деня се надявам да има необходимите 120 подписа. В момента се провеждат преговори с "Воля" и независимите народни представители", каза той. 

"Принципно всеки има право да протестира. Надявам се, хората да са разумни и да не изпълнят призивите на провъзгласилите се за лидери на протеста, за кръв и насилие", заяви Биков. 

Представител на партия "Воля" обаче отсече, че партията на Марешки няма да подкрепи в този момент управляващите. "Имаме нужда от велики българи, а не от Велико народно събрание", смята Кръстина Таскова от "Воля".

"Президентът не е фигура, която може да каже на парламента какво да прави. Никой вече не иска да го слуша и ние няма да го чуем. Очаквам днес да повтори това, което повтаря през последните 4 година, защото му липсва повече фантазия", каза Биков относно очакваната днес в Народното събрание реч на Румен Радев. 

Кръстина Таскова осъди мъжкото его на президента и Борисов. 

Христо Проданов от БСП потвърди, че БСП няма да подкрепят желанието на ГЕРБ за промени в Конституцията и добави: "Президентът е единственият светъл лъч, който пази държавността. ГЕРБ само Конституцията досега не е съсипала, не е редно и нея да съсипват", каза той.  

Има напредък. Вчерашните разговори с ВМРО дадоха възможност за сериозен диалог. Това заяви и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова минути преди старта на новия парламентарен сезон. 

"Все още не сме финализирали диалога. Днес "Обединени патриоти" ще заседават за решението си", каза още тя по темата за събирането на 120 гласа на народни представители, за да се внесе проектът за нова Конституция. 

"Важното е, че разговорите продължават с ОП, Воля и независимите депутати", разкри Атанасова. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!