Гръмките обещания за местно представителство в кандидат-депутатските листи на Кирил Петков и Асен Василев останаха без покритие при регистрацията на списъците с мераклиите за депутати в отделните райони, пише. Това показа проверка в Районните избирателни комисии, пише "Труд".

Голяма част от кандидатите са или парашутисти и нямат нищо общо с региона, или свързани с бизнеса със “зелената енергия”.


Енергийни експерти припомниха, че точно заради т. нар. зелени енергоизточници, цената на тока в последния месец чупи рекорди.

Втори в Благоевград е Владимир Табутов, който е в бизнеса с фотоволтаични централи, един от най-заможните хора в Пиринско. Водач на листата там е преподавателят от Американския университет Андрей Гюров.

Според информация на bTV, с възобновяема енергия се занимава и водачът на листата на Петков и Василев в Стара Загора - Радослав Рибарски.

Във Варна в листата е Калоян Икономов - син на покойния Тони Икономов, който в зората на демокрацията бе сред крупните бизнесмени в морската столица.

Синът му участва в управлението на над 20 фирми, повечето от които са регистрирани в Североизтока и също се занимават с проектиране на ветропаркове и други ВЕИ, както и с търговия.

Водач в морската столица е Даниел Лорер, който беше консултант на Петков в служебното правителство. Шефът на куриерската фирма “Еконт” Николай Събев е водач на листата в Русе.

Интересно как на втора позиция, но в Кърджали и в Шумен е емигрантът в САЩ Октай Каврък от крумовградското село Голямо Каменяне. Според сайта Родопи24 Каврък е финансов консултант и е регистрирал и свое дружество “Каврак консулт”.

Водач в Шумен е Антония Димитрова, която е била за кратко в местното радио, а в момента е учител в столичния квартал Факултета в 75 СУ и е работила по “Заедно в час” - фондацията, в която бе Асен Василев и служебният образователен министър Николай Денков.

Като голям плюс в листите на партията се брои името на рапъра Ицо Хазарта, който сам обяви, че ще е водач в 25 МИР-София.

Новината обаче предизвика негативни коментари от страна на поддръжници на дуото на промяната във фейсбук, защото районът е известен като “лидерски”.

“Очаквахме г-н Петков да води тук, където са лидерите, подценявате избирателите, нали вие използвате вълната на недоволните от шоумените в политиката. Няма значение колко сериозен като човек е конкретният изпълнител”,, коментираха в социалните мрежи недоволните.

Кирил Петков ще е водач в 24 МИР-София, а Асен Василев в 23 МИР-София и в Хасково.