Едно ново правителство дори и да е служебно има право да работи със свои хора. Те са сменени обаче с кадри на левицата. Тук идва въпросът защо колегите се срамуват от това и не казват, че помагат на президента с хора.
"Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебно правителство. БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град. Тя работеше в столична община", заяви другият гост в студиото Жельо Бойчев.

"Това е мила позиция, но в следствие на коя нелепа случайност те почти всички са кадри на левицата? Защо ви е срам от тях?", запита пак Дончев.
 

"Няма да влизаме в обяснителни режими. Мислехте, че и служебното правителство ще е кадри на БСП, но не ги виждам. Там има зам.-министри от правителството, от което беше част господин Дончев", заяви Бойчев. 

"Това е част от политическият му сблъсък в най-добрия му вид. Това, което може да се случи и да поднесе икономиката, неучаствайки в предизборното надхвърляне. Нормално е да направим анализ на програмата на колегите от левицата", заяви Дончев.
 

"Особено когато гледаш и взимаш идеи от конкуренцията", иронично вметна Бойчев.

"Предлагам ви след предаването да отидем в централата. Показвам ви варианта за предпечат. Като я видите, искам в 3 часа да свиквате нова конференция и да ми се извинявате половин час", посече го Дончев.
 

"Вие няма те програма. В момента нямате, а ние - да. Няма защо да се извинявам", отвърна Бойчев.

"Защо всичките ви предложения не бяха представени като предложения в народното събрание?", каза Дончев.

"Ще се борим да изпълним максимума", заяви Дончев да въпрос дали ГЕРБ ще успее да управлява сам.