Нямам намерение да бавя процедурите. Редно е в обстановката, в която се намираме, час по скоро да имаме яснота. Надявам се на стабилно, оперативно, редовно правителство.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, предава Нова тв.

Той нарече спекулации коментарите в общественото пространство относно евентуалното служебно правителство.

„Засилват се спекулациите от определени партии, от определени поръчкови коментатори, относно служебното правителството. Това явно издава само страх и притеснение от възможно повдигане на „розовата завеса“ за управлението на страната“, коментира Радев.

„Трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията, и на Закона. Нека видим дали ще има първо връщане на мандат, второ връщане на мандат. Едва тогава ще говорим за трети”, заяви президентът.

Днес в зала 1 на НДК Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстват на премиерата на филма „Ханът и империята“, като с прожекцията се отбелязва 40-годишнината от официалното откриване на НДК през 1981 г., където през същата година именно в зала 1 е представена за първи път трилогията „Хан Аспарух”.

Лентата „Ханът и империята“, отново под режисурата на акад. Людмил Стайков, е нова версия на една от най-знаковите български продукции.