Изборите минаха, но социалните мрежи врят и кипят с линч към лидера на "Да, България" Христо Иванов. Хората са бесни, че са подлъгани от лъжите му и така неговата партия, а и другият новоизлюпил се десен проект "Нова Република" постигнаха резултат, съизмерими със статистическата грешка.
В социалните мрежи лавинообразно се споделят и колажи с Христо Иванов и формула как се изчислява резултатът на десницата.
 

Поведението на лидера на "Да, България" направо предизвика цунами в социалните мрежи, като гневните коментари срещу него валяха не само от страна на подлъгани от „Да, България“ избиратели и привърженици на „Нова република“, а дори и от активисти на Реформаторския блок. Хората, подкрепящи блока, са бесни, защото благодарение на разпарчетосването на десния вот РБ също не успя да прескочи 4-процентовата бариера. 
 

Наглостта на Иванов не спря дотук. И докато Радан Кънев и Божидар Лукарски хвърлят оставки, то Иванов отиде на другата крайност и поиска от победителя на изборите да се откаже от премиерския пост.