Държавата е в процес на тотална дестабилизация, а задкулисието, дирижирано от обвиняеми и подсъдими олигарси се готви да атакуват легитимните власти, за да си осигурят индулгенция срещу разследвания. 
Зависими съдии от върхушката на политически ангажирания Съюз на съдиите в България отново се готвят да правят демонстрация пред Висшия съдебен съвет. Този път, защото “правителството” на съдебната власт не  е избрала за и.д. председател на Софийския районен съд протеже на досегашния ръководител на съда Методи Лалов, който в комбина с председателя на СГС Калоян Топалов се опитват да си осигурят контрол над районните магистрати.

Всичко това се прави, за да може лобито на ССБ, предвождано от Лалов и Топалов, да могат да си осигурят достатъчно гласове за бъдещия състав на ВСС, който трябва да се избере след пет месеца. 
 

Очакванията са на протест, освен зависими от Лалов и от Топалов съдии, както и служители от СГС и СРС, да се включат и професионални протестъри от партиите на политическите аутсайдери Радан Кънев и Христо Иванов. Двамата са участвали в координирането на протеста и изобщо не е случайно, че той е насрочен само ден след доклада на ЕК по правосъдие и вътрешен ред. Кънев и Иванов разчитат на Доклада, за да го ползват като бухалка срещу органите на държавната власт у нас. Крайната цел е ясна – поставянето на прокуратурата под тотална политическа доминация. 

Сценарият на кукловодите от задкулисния кръг “Капитал” е да дестабилизират държавата преди предсрочните парламентарни избори, като по модела на румънските метежи от последните дни, да атакуват прокуратурата, за да попречат на разследвания за престъпна приватизация и борсови далавери. Протестът пред ВСС е удар и срещу президента Румен Радев, който само преди седмица положи клетва като държавен глава. Зависимият му предшественик – Росен Плевнелиев още преди десет дни анонсира, че ще излезе на барикадите.

Реално - утре протест на съдии пред ВСС няма има. Ще има сбор на професионални протестъри, политически аутсайдери и зависими съдии, обединяващо звено между които е и финансовия им донор – Джордж Сорос, основният спонсор на протестите и срещу новия американски президент Доналд Тръмп.  
Всеки съдия, който обаче реши да се прави на протестър и така реално да заяви подкрепа за ГМО-партиите на олигархията, трябва да отговори на въпроса 
кога ще работи, за да няма бавно правосъдие, а българските граждани да не вярват в Темида. Защото протест на съдии пред ВСС е амнистия за олигарсите и крадците на Прехода.

Ивайло КРАЧУНОВ