Бившият министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията Данаил Папазов изпрати писмо до медиите, в което обяснява ситуацията с Ахмед Доган и парк "Росенец".

Ходът на Папазов на практика изхвърли главния дерибей Доган от грамадните му палати.

Години наред Доган се ширеше в обширни имения, докато обикновените ни сънародници едва свързват двата края, нямат пътища и канализация.

Явно момента за справедливост е дошъл.

Публикуваме текста на Папазов без редакторска намеса:

С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), заявявам следното:

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София.

Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти.

Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне.  

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес стана ясно, че по документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец".

От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".

Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници.

Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти".

"Сигда пропърти" е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!