Общественият интерес е от едно съвместно явяване на изборите на тези две формации - новият проект на Кирил Петков и Асен Василев и "Демократична България", това дава шанс да има победа на реформаторските политически сили или "Коалицията на почтените".

Чрез техния проект, с новите хора, които привличат, в едно сътрудничество с "Демократична България", може да бъдат спечелени изборите и още в първия управленски мандат да се създаде стабилно правителство, правителство на промяната, заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Радан Кънев, евродепутат и заместник-председател на ДСБ.

По думите му е необходим разговор между политическите лидери на двете формации, който не следва да се води през медиите или Фейсбук.

Според Радан Кънев тази цел се постига чрез обединение.

"Виждам поле за диалог по пътя на преговорите между лидерите, няма леви и десни цели в политиката. Проектът, който създават г-н Петков и г-н Василев, и "Демократична България" са политически сили в това, което в Европейския съюз се нарича центристко пространство, дали е ляво център, дали е дясно център, това е широкото мнозинство, което води Европа напред", добави Радан Кънев и подчерта, че Петков и Василев са с голям опит в бизнеса.

Радан Кънев коментира още, че задължителната ваксинация ще бъде вредно решение за България, тъй като българите имат нулево доверие в институциите.