Не може в 21 век да се говори за етническо напрежение в България, смята скулпторът Вежди Рашидов. Тъжно и глупаво е въобще да се поставя тази теза, а вече сме член и на НАТО и на Европейския съюз и никой няма да ни позволи да стигнем до това, заяви той по бТВ тази сутрин.
Според него ще има пет човека от турския етнос, които ще се крайни, но не бива заради тях да се “изживяваме като идиоти”. Турският етнос не е от агресивни хора, а в България има турци които се правят на по – българи от българите, но нека да не забравяме, че в управлението на ДПС има хора, които активно участваха в т. нар. възродителния процес, каза още Рашидов.
Според него не е редно заради лидера на ДПС Ахмед Доган да бъде почернен целия турски етнос. Известният склуптор, който не е член на ДПС смята , че 20 години се работи, за да се разграничат ясно етносите. Партиите да не си ровят глави в пясъка, защото ако бяха привлекли тези хора в редиците си, днес нямаше да има такова разграничение, отбеляза Вежди Рашидов. /БЛИЦ