Христо Иванов блесна на политическата сцена благодарение на Радан Кънев. Партията на Христо Иванов "Да, България" и партията на Радан Кънев са причина Реформаторския блок да има по-малко гласове. Това заяви пред Канал 3 Румен Христов от СДС.  
По думите му трябва да стане ясно, какви са тези партии - леви или десни.  "ДСБ е необходимо на Реформаторския блок. Вратата е отворена, довчера работихме заедно, могат да заповядат отново. Волята на гражданите е да се явим заедно на изборите", допълни Христов.

Той поясни, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори Реформаторският блок няма как да управлява самостоятелно и ще търси повече гласове и по-сериозно представителство в парламента.

"Марешки не е системен играч, но ако говорим за дясноцентристко управление, може да имаме сходни черти. България има нужда от ново дясно правителство. ГЕРБ – Патриоти – Реформатори е добър вариант, БСП е най-лошият. Ако само 4 партии влязат в парламента, е възможна и коалиция БСП – ГЕРБ", каза още Румен Христов.