"Конституционният съд е ясен и категоричен във връзка със случая „Кирил Петков“. Очевидно е, че Кирил Петков е извършил престъпление като е подписал документи с невярно съдържание. И то с една-единствена цел – да се вкопчи във властта, както е обяснил пред канадските власти". Това написа в страницата си във "Фейсбук" председателят на АБВ Румен Петков.

"Очевидно е, че е знаел, че е канадски гражданин от същите подписани документи. Много силно смущава заявлението на президента Радев, че би се радвал България да има повече министри като Кирил Петков. 

Ако критерият е да има повече министри като Кирил Петков, то Централният софийски затвор разполага с богат асортимент от потенциални кандидатури за „Дондуков“ 1", пише още той.

"Да се надяваме, че в критериите няма да попадне и задължителното притежаване на офшорни фирми. 

Ако търсеното качество е да се извършва престъпление, не знам дали няма да стигнем дотам да поканим за министър и Майкъл Капустин – този човек също буди респект с безочието си като ограби стотици хиляди българи и завлече десетки милиони, които до ден днешен не знаем къде са. 

Така че за българския президент и политиците е много важно да убедят българските граждани, че правовата държава е над всичко и за всички. Останалото са двойни стандарти, които отварят вратата към престъпления, като начална стъпка - тази на Кирил Петков. Отвращението трябва да бъде заместено с възмездие", посочи Румен Петков. 

 

Конституционният Съд е ясен и категоричен във връзка със случая „Кирил Петков“. Очевидно е, че Петков е извършил...

Публикувахте от Румен Петков - Rumen Petkov в Четвъртък, 28 октомври 2021 г.