Президентът Румен Радев заведе днес американския посланик Херо Мустафа на официален обяд в Карлово. Държавният глава реши да покаже на Мустафа красотата на подбалканския град и избра хубав ресторант.

Гостите влязоха в ресторанта с широки усмивки. Заведението се помещава в типична стара карловска къща, с чардак и двор в битов стил. Още с влизането президентът и американският посланик се качиха горе на чардака, където пиле не можеше да прехвръкне.


Само сервитьори тичаха нагоре-надолу по стълбите. Наш човек от там забеляза, че на високопоставените гости беше сервирано бяло вино, но домашната храна, с която е прочуто заведението, остана в тайна.

Наш източник подшушна, че Радев и Мустафа са хапнали типично българки ястия. За разлика от тях, многобройните гардове нямаха претенции и обядваха кюфтета с картофена салата и различни други гарнитури.

Яките мъже бяха завардили входа на заведението и настойчиво, но учтиво проверяваха от съображения за сигурност чантите на останалите клиенти, които хапваха в градината. 


Посланикът и президентът бяха днес преди обед в авиобаза Граф Игнатиево, където присъстваха на деня за високопоставени гости на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ