От извършената проверка на Столична дирекция на вътрешните работи по случая от 07 февруари 2018 година се установи, че действията на полицейските служители при проверката на автомобил на НСО са в съответствие с разпоредбите на ЗМВР и съответните други нормативни документи. Това съобщиха от СДВР по повод инцидентът с първата дама Десислава Радева, за който първо БЛИЦ писа.

"Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, без обозначителни белези за специален режим на движение, управляван от служител на НСО и с него се е придвижвало охранявано лице. След установяване на горните обстоятелства полицейската проверка е преустановена незабавно и автомобилът на НСО е продължил по маршрута си", уточняват още от столичната полиция.

Припомняме, че до инцидента се стигна, след като полицаи опитаха да спрат колата, в която е пътувала Деси Радева, заедно с охранител и шофьор от НСО. Мерцедесът не е спрял и е последвала гонка, след която става ясно, че в автомобила се вози ВИП-персона. 

По-късно съпругата на президента Десислава Радева пусна в профила си във фейсбук линк към речник.инфо, където има тълкувание на думата комплот. От себе си тя е добавила само "Та така". В линка е цитиран тълковен речник: мн. комплоти, (два) комплота, м. Заговор. Правя комплот. И синонимен: (същ.) заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат (същ.) интрига, скрит план.