Познаваме се изключително добре и много често животът на президента е бил в моите ръце. Като човек, който е подготвял авиационната техника. Това каза пред bTV полк. Димитър Стоянов, главен секретар на президентството.
 
„За мен това беше различната новогодишна реч. Много години преди това ние слушахме много захаросани новогодишни речи. Някой да е запомнил тези речи? Вижте, че тя вече се коментира цяла седмица“, заяви той относно станала повод за много полемики реч на Румен Радев в последните секунди на 2018 година.
 
„Президентът каза истините“, добави той.
 
По отношение на процедурата за изтребителите и оспорването на избора на F-16 от страна на Румен Радев, секретарят на президента заяви: „Когато се дава предимство на една и съща оферта, се очаква, че има някаква зависимост, т.е. има нещо, което не е прозрачно. Идва въпросът защо не играем по правилата“.
 
„Когато променят правилата в хода на конкурса, става доста интересно“, добави той и цитира изказване на Цветан Цветанов, че изборът няма да бъде експертен, а политически и ще се гласува в парламента. „Защо г-н Цветанов съобщи тази новина от Вашингтон“, попита той.
 
 
На въпрос дали администрацията на президента лобира за изтренители „Грипен“ полк. Стоянов отговори: „Кога президентът е споменал конкретен самолет? Никога“.
 
По думите му, Румен Радев не атакува офертата за F-16. „Атакува начина, по който беше избрана тази оферта“, каза той.
 
Помолен да прогнозира какви ще бъдат отношенията между президентството и правителството през 2019 година, полк. Стоянов каза: „Ако правителството положи малко повече усилия за борба с корупцията, борба с ниските доходи, за повишаване на доходите, тогава е възможно наистина да има необходимия диалог“.