Предстои „Продължаваме Промяната” да обсъдят на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев.  

Това каза в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров, който е председател на парламентарната група на партията. 

Както БЛИЦ съобщи в сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че соцпартията спира всякакви преговори с "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство, а причината е изгонените руски дипломати. Вицепремиерът в оставка заяви още, че БСП ще се върне на масата за преговори само ако ПП предложат друг премиер, а не Кирил Петков и самият той поеме отговорност за решенията си до този момент.

По думите на Гюров в ПП има много подготвени членове за поста. На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на Никола Минчев за поста, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента. 

За своето собствено име Гюров каза, че до сега неговото име не е спрягано.

При президента Румен Радев утре със сигурност ще отида аз, заедно с човека, който ще приеме мандата за съставяне на кабинет в този парламент, обясни той.  

Учудвам се, че Бойко Борисов още не се е изказал по въпроса за изгонените руски дипломати, да не би пак да му е спрял токът. Нека да отговори защо 12 години не са предприети никакви мерки, каза още Гюров. 

Посланик Митрофанова показа, че не владее нито дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между България и Русия, коментира той. Очакваме тя да промени начина, по който говори, или да се намери по-подходящ човек, заяви председателят на ПГ на ПП. 

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!