22-годишният шампион по бокс Даниел Асенов в евролистата на НФСБ обяви, че е станала грешка и няма да участва в изборите. Тайсъна, както е известен, публикува отворено писмо в профила си във Фейсбук.  

 Номинацията на спортиста в листата на националистите се превърна в истински фурор и заради ромския му произход.  

 Ето го и пълното обръщение на младия боксьор:  

 „Здравейте! Изпитвам потребност да изкажа мнението си по въпроса с нашумелия днес скандал, а именно - кандидатура за евродепутат. Грешката е може би в младостта ми, защото подходих прибързано! Не бях достатъчно добре запознат с отправеното предложение, но след като разгледах подробно фактите, помолих да бъда изключен от партията на г-н Валери Симеонов.  

 НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПОЛИТИКА! АЗ, ДАНИЕЛ АСЕНОВ, НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ!  

 Основната цел в главата ми е целта ми да тренирам и да се представя на максимално високо ниво на предстоящите състезания. Нямам интерес към политиката, не желая да бъде замесвано името ми в скандали. Много хора се свързаха с мен, получих доста хапливи коментари.  

 НИКОГА НЕ СЪМ ОТРИЧАЛ, ЧЕ СЪМ ОТ РОМСКИЯТ ЕТНОС!  

 Всеки има право да мисли каквото си поиска, но аз бях длъжен да изразя своята позиция. Всякакви опити чрез името ми да се насажда етническо напрежение са глупави и повърхностни!  

 Тук е момента да кажа на някои медии да не злоупотребяват, за да насаждат етническо напрежение!  

 Народът не е глупав! Благодаря!“  

Даниел Асенов е от ямболското село Кукорево. Роден е през 1997 година, а прякора „Тайсъна“ получава от треньора Младен Станев. По-късно започва да тренира бокс при Димитър Мутафов, създател на боксов клуб „Априлец“ (с. Бояджик), който и до днес е негов личен треньор.  

През 2013 година печели европейската титла при юношите в категория до 49 кг в Анапа, Русия, а година по-късно я губи от британеца Мохамед Али и остава на второ място. През 2015 година на Европейското първенство по бокс в Самоков обаче следва реванш и „Тайсъна“ печели още една европейска титла, но вече при мъжете, в категория до 52 кг – в схватка именно срещу Али, припомни Бургасинфо.