Задочният скандал между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов се отразява зле на рейтинга на България. Това коментира във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, пише "Труд".

„Този конфликт не беше нужен, можеше да бъде туширан. По никакъв начин не одобрявам крайната реакция на президента. Отдавам я на липсата на политически опит и на лоши съветници. Хвърлянето на упреци към министър-председателя, свързани с незаконни действия, поражда обратния въпрос – защо не си подал сигнал в прокуратурата. В това отношение Бойко Борисов бе прав. Но не беше нужно в това провокативно телевизионно интервю да споменава съветници. Аз съм за това институциите да се уважават“, допълни Симеонов.

И веднага атакува медиите, че са „главно действащо лице в масово ширещия се нихилизъм в обществото“. „Болно ми е, че парламентът е с толкова нисък рейтинг. Той е плод на нечистоплътната и целенасочена дейност на големите медии. Защото те внушават, че който влезе в Народното събрание, става идиот, крадец и лъжец“, заяви вицепремиерът.