„Демократична България“ настоява Община Варна да изкупи реституирани парцели в Морската градина срещу милиони евра. В момента цените там се движат между 500 и 1000 евро на кв. м.

Общинската съветничка от Стела Николова от месеци се явява глашатай на частниците, които искат да се отърват от парцелите си, заради затегнатия контрол в парка – от 2014 г. община Варна не е издала нито едно разрешение за строеж, води и тежки съдебни битки срещу достъпа на автомобили в парка.

Затова днес Стела Николова и колегите ѝ Васко Василев, Ивайло Митковски, Николай Капитанов, са се превърнали в адвокати на реститути, които искат да изтъргуват терените си срещу космически суми, платени от варненци, пише novinarnik.net.

Хората на Иван Костов обаче не казват откъде общината да вземе милионите – дали да реже от социалните помощи, от здравните програми, от средствата за програмата инвитро или от детските градини или пък да вдигне данъците за варненци?

Затова ето 10 въпроса към Стела Николова и компания, защото дължат отговорите на варненци:

1. На коя Ваша позиция, дами и господа от Демократична България, трябва да вярват варненци?! Когато сте връщали земята на реститутите в Морската градина през 90-те години или когато днес искате общината да плати милиони лева от данъците на гражданите за откупуване на определени частни парцели в парка?

2. Морската градина е паметник на парковото изкуство, защо тогава правителството на Иван Костов е връщало имоти там през 90-те години?

3. Защо правителството на Иван Костов не е обезщетило собствениците по начин, който днес предлага Стела Николова – с откупуване или замяна на имотите в парка?

4. Защо не прилагате мярката с еднакъв аршин за всички собственици на имоти?

5. Защо не посягате на парцелите на Ваши активисти, върху които имат построени хотели, ресторанти, къщи в Морската градина?

6. Приемате ли предложението на ГЕРБ същите собственици, активисти на ДБ, да дарят имотите си на Община Варна, които да бъдат превърнати в зелени площи, вместо да получат милиони от парите на варненци?

7. Имате ли доблестта да кажете кои са тези активисти и какво притежават в парка?

8. Защо през 2014 г. лидерът на ДСБ Радан Кънев и съпартийците му Васко Василев и Чавдар Трифонов скочиха срещу забраната за коли в Морската градина? Чии интереси защитават?

9. Защо поискахте промяна в ОУП, според която „Салтанат“ и всички територии след Шокъровия канал трябва да бъдат извадени от Приморския парк?

10. Не ви ли е срам от двуличието, с което хем сте връщали земя в Морската градина, хем протестирате, че няма зелени площи? Хем браните достъпа на автомобили в парка, хем организирате протести срещу колите там?