Ние сме склонни от първия момент, затова избрах най-добрия преговорен екип. ГЕРБ има един лидер. Аз не приемам да се срещам с по пет-шест души, да ме награкат и след това пет-шест човека да ми говорят от телевизорите. Не искам такава среща, защото те се държат невъзпитано. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг пред медиите. 

"И ако вие присъствате на среща, в която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, вие ще искате ли такава среща? Как да правим срещи с тях? Мария Габриел правеше срещи. Те се кълняха, че ще я слушат", разкри още той.  

"Разбрах за кашони и напитки, те и централата си продадоха. Използват чужди централи. Ние им даваме и нашата централа на тях", заяви по-рано лидерът на ГЕРБ. 

Борисов е категоричен по отношение на мандатите - ГЕРБ няма да гласува правителство с втория мандат.

Борисов разкри заради кой министър са спорили с ПП-ДБ и попита Василев как му се отрони това от устата

"Няма кой да накара ГЕРБ - "телефон, телефон, телефон", във втори мандат да има правителство. Преди 9 месеца "телефон, телефон, телефон" вървеше. Сега след тия тежки думи, след всичко направено, няма как да стане така лесно. Може да ни върне на масата само едно голямо "извинявай". Ако не получим извинение, с който искат - да гласуват", каза той. 

Лидерът на ГЕРБ изрази готовност да подпише споразумението веднага.

"Всичко, което има в споразумението, е съгласувано. Тагарев - ротационен с Христо Гаджев на 9 месеца, Жечо Станков - министър. Казаха, че искат равнопоставеност в енергетиката и ние поискахме равнопоставеност в митниците и НАП", обясни Борисов. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Партията категорично искаше да отидем на избори и да връчим празна папка. Аз исках да изчакаме няколко дни, за да не се лашне държавата в нови избори", завърши той.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук