Ако някой се дразни от това, че мутрите трябва да са изведени от властта, е интересен проблем. Това заяви в ефира на БНТ и предаването "Денят започва" с Георги Любенов един от членовете на "Изправи се! Мутри вън!" Арман Бабикян. 

Той коментира завихрящия се скандал и разногласие в коалицията относно името на формацията. БЛИЦ припомня, че преди дни Татяна Дончева заяви в същото студио, че се обмисля промяна на името на партията. 

Това обаче срещна отпора на адв. Николай Хаджигенов, който коментира, че е против предложението й. 

Бабикян също се намеси по темата, но опитвайки да подходи много по-демократично в ситуацията.  

"Ние сложно можем да бъдем изгонени от коалицията. Ние или си тръгваме или идваме. Никой не се дразнеше от "мутри вън" на площада. Някой, който се дразни от това, че хората искат да изгонят мутрите от властта, то може би не е такъв светец", заяви той.

"Ние няма да водим коалиционни преговори в студиото. Групата ни беше малка и спретната, но работеше ефективно", смята Бабикян. 

"Мутрите дано изпаднат от властта, но за целта трябва да има такива, които да ги изритат от там. Това не е въпрос на лирика за ухото или изпълнение на цигулка в спалня. Въпросът е дали могат да се положат колективни усилия за изгонването на тези хора във властта. А това кой за какво настоява и с кого ще се яви на избори, хората ги интересува точно първите 5 минути", каза той. 

Бабикпн отрече да има напрежение между него и Татяна Дончева: "При нас хубавото е, че всеки изказва мнението си и, ако има уважението да чуе и другите, се стига до компромисно решение", смята той.