Агенция БЛИЦ ви предлага още акценти от дългото интервю на Тошко Йорданов със Слави Трифонов. 

„Властта не е самоцел за нас. Властта е средство“, каза лидерът на "Има такъв народ" и добави, че никой не може да повлияе на решенията им, нито Христо Иванов, нито хората около него, освен хората, които са ги пратили в НС.

Слави се показа, заговори за здравето си и попиля Христо Иванов ВИДЕО

Лидерът на ИТН изтъкна, че никой не му е извивал ръцете, като подчерта, че може би точно това бил проблемът, защото не водел преговори с никого.

"Изборите не са проблем, те са нормалния хода на една демократична държава, като не могат да се разберат партии се отива на изборите", каза Трифонов. По думите му съдебната реформа, индексацията на пенсиите, както и милиардите, които ще дойдат от Възстановяване и развитие не били важни мотиви за подкрепа. По-важно било да има министри.

"Ще ни дадеш по някой министерски пост и ще се разберем. Министерство на финансите трябва да е Асен Василев. Защо да е той...Ама нали го предложихте. Предложихме го, но не бяхме запознати с професионалната му характеристика", каза Трифонов. По думите му Василев му бил прекалено ляв.

Родителите на Слави прочели, че е умрял ВИДЕО

Трифонов подчерта, че квалификациите не казвали нищо. По думите му можело да си умен и красив и пак да си боклук, но можело да си чалгар и да си възпитаник на Консерваторията, но да имаш специално отношение към Малер. "Квалификациите не са качества", категоричен бе той. Трифонов добави, че само безсилните квалифицират. 

По думите му политическият живот все още не го демотивира, а го мотивира.