Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов написа във Фейсбук пост по повод свиканата от президента среща на всички отговорни за изборите институции. 

Заради изборите: Извънредната среща при Радев започна ВИДЕО

Ето какво заяви Трифонов:

"Много ненормални неща станаха нормални напоследък около нас. Вероятно ще се съгласите с мен, че България е държава, в която всичко може и нищо не може. И, че се опитваме да живеем нормално в една ненормална обстановка.

И, между другото, най-хубавото е, че сами можем да определяме живота си и живеем в условията на демокрация. Не искам да звуча някакси менторски или пък като човек, който споделя клишета, но истината е такава.

Единствената държавна институция, която обърна внимание на факта, че да се купуват гласове по време на избори е станало нещо съвсем нормално, е президентската институция.

За всички останали институции и медии и политически анализатори, това че някой ще купува гласове, вече е не само приемливо, а е нещо, което се отчита като съвсем естествено. Дали ще има ефект от това, което направи днес президентът, не знам, но поне се опитва да прави нещо. А това заслужава пълната ни подкрепа на всички нас.

Дали е трудно да живеем нормално, както се пееше в една песен, дали е трудно - не знам. Но поне можем да се опитаме. В крайна сметка е адски просто.

КУПУВАНЕТО И ПРОДВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!