Ивелин Михайлов от партия "Величие" предрече, че ще започне кампания, която ще внушава, че той самият е зависим. В YouTube той разказа част от хронологията на събитията от последните дни, свързани и с Николай Марков. 

„На 19 докато бяхме в Доспат, ми се обади полковника и каза: „Вземи да говориш с Виктория Василева“, която ми каза същото нещо:

„Дай да гласуваме за председател на Народното събрани, защото така се полага – това е най-голямата партия, а пък и те ни предложиха много добри неща, които ние можем да подобрим на хората, които сме обещали“, каза още бизнесменът.

„Вечерта говорих с полковника, аз му казвам: полковник, нещо да не си се притеснил. Той казва: „А не, не, аз за теб се притеснявам, защото те и друго казаха, че ще те унищожат и икономически и физически“, разкри той.

„На 21- има гласуване в парламента, при което аз виждам, че ние сме гласували с ГЕРБ и ДПС. Нещо, което ми се струва нелогично.

Като се обаждам да питам г-жа Василева /.../ защо така – „Това е политическо решение, така трябва да направим, за да имаме действащ парламент“. Което на мен не ми се вижда логично решение“, заяви Михайлов.

„Тогава аз разбирам, че нещо не е наред. И изказвам тези мои притеснения.

Аз поисках да има среща на 22-и. На 22-и г-жа Виктория Василева не дойде, г-н Етиен Леви не дойде, г-н Куков не дойде. Полковника дойде в 6 часа. На срещата, беше обявена за 3.

Почваме да говорим с полк. Марков, идва, още със сядане казва – има свидетели, „Иво, ти в момента правиш изказвания, които ще ни докарат 10 години затвор. Ти склоняваш хора, упражняваш влияние...“, разкри той.

Според него, това е във връзка с разследвания срещу него за търговия с влияние във Ветрино, Вълчи дол и Провадия.

„Казва: „Ще има заведени 2 жалби за 10 години“. И аз му казах: „Полковник, не се притеснявай за мен, нека да ме осъдят, да заведат дела, щом съм виновен, ще лежа“.

По думите му, Марков го е посъветвал да спре да се занимава с политика, а той щял да му реши финансовите проблеми.

„Полк. Марков нямаше пари за кафе по време на предизборната кампания. Мисля, че не е член в партията, не си е платил членския внос. Изведнъж този човек ще ми решава проблеми за милиони“, коментира Михайлов.

Марков го предупредил, че ще бъде унищожен. Михайлов отговорил, че бил в края на активния си живот и можел да умре геройски.

„Той каза: „Виж какво, лошото е, че смъртта ти няма да е достойна. Ти първо ще бъдеш развенчан, ще бъдеш смазан твоят имидж, ще бъдеш захвърлен, нападнат и от твоите, и тогава ще бъдеш унищожен - възможно най-безславната смърт. Ти имаш деца, хора, за които трябва да мислиш“, разказа Михайлов.

„Хората, които бяха там, видяха. Аз разбрах, че вече няма смисъл някой да ми говори повече. Казвам: „Прав си, полковник, приключваме разговоря, вече няма да се занимавам политически“, обясни той.

След това той е решил да остави нещата да се развиват сами.

„Вие видяхте, в парламента полк. Марков щеше да се разплаче. Срамна работа за мъж, да излезе там. Поне да не излиза. Хълца, поема въздух, направо си беше ревнал. Не знам какво се е случило. Явно някъде го стресира някой. 100% не е Костадинов, който вика отстрани. Той е свикнал на подобни ситуации“, коментира бизнесменът.

По думите му, до 27 юни е имало постоянен натиск, с който Николай Марков е искал да стане председател на "Величие", за да може да "осребри" пълната сума, ако някой реши да го купи. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!