Нека да падне давността на приватизациите и ще се види, кой е станал милионер от тях. Това отговори в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски на репликата на народният представител от БСП Стоян Мирчев: “Да видим дали Борисов ще отвори дори и концесиите”.

"Не съм от тези политици, които влизат в теми, по които не са специалисти. 2 милиарда лева повече ще влязат в бюджет 2018, там можете и да видите сумите, които са отделени и за здравеопазване. Предлагам ви компетентен разговор с хората, които са изготвили бюджета. Партията, която започна приватизациите, преди ГЕРБ да съществува, тази партия се отказа от социализма. Ограбиха спестяванията на гражданите. Нека да падне давността на приватизациите и ще се види, кой е станал милионер от тези приватизации. Ако видите кои са кредитните милионери от по онова време - всички са бивши доносници. 10 години по-късно БСП си помислиха, че след промяна на икономическата си политика ще настъпят и промени в реалната им политика", допълни депутатът от ГЕРБ.

"Втора поредна година имаме 4% ръст на брутен вътрешен продукт, както и вдигане на пенсии и заплати. Ние сме в Шампионска лига, а вие в аматьорската. Ролята на централната влас не е да правят бизнес, а да го подкрепят. Каня ви в Пловдив г-н Мирчев да видите тези 200 нови предприятия, които карат младите хора да не отиват на “Терминал 2”, а да остават в България. Без инфраструктура няма как да има развитие на градовете", каза още Спас Гърневски.

"Не може да налива все повече пари в здравеопазването и те да изтичат някъде, което не значи, че трябва да оставяме пациентите без лекарствата. Управляващите не могат да оправят системите и спират финансирането по тези проблемни зони. Те не разрешават проблема с лекарствата, и хората да се оправят всеки както може. Искат да отклонят вниманието на обществото. Нека да се види и масовата приватизация, която направиха всички управляващи", заяви от своя страна депутатът от БСП.

"България е в такава демографска катастрофа. Третата миграционна вълна е след 2009, моментът, в който държавата видя, че не се води на добре. Отклонява се вниманието от състоянието на границите, което състояние е поради корупция. Ние не се движим към положителна посока, каквото посочи и евродокладът. 4-5 големи града са се превърнали в “черни дупки” и точат парите и за другите градове. Не се работи за Силистра, например, заяви Стоян Мирчев.