Всяка медия формира продукт и го представя на зрителите, кога добре, кога не толкова добре. В парламента има процедурни хватки, които се използват. Вчера имаше един рутинен вот на недоверие. Вотът на недоверие е демократична практика, която трябва да се използва от опозицията. Това каза в сутрешния блок на BulgariaOnAir депутатът от БСП Славчо Велков.

Заедно с него гост беше и колегата му от ГЕРБ Спас Гърневски. Двамата коментираха вчерашните дебати по вот на недоверие в НС. "Парламентът също се опитва да произведе един продукт. БСП десети месец се опитва да дискредитира настоящото правителство и да дестабилизира парламента, като явно се опитва да влезе през задната врата във властта. Вчера БСП произведоха несъстоятелен продукт. Дебатите убиха 5 часа парламентарно време. Всички видяхме, че нямаше никакви реални аргументи. Ясно е, че корупция има навсякъде. Генезисът й се корени във факта, че в България не се извърши лустрация.

С колегата Славчо Велков сме наясно, че има доста органи, които се борят с корупцията. Най-нормалното е като имаш някакви документи за корупция да ги предадеш на тези органи. Не е мястото в парламента да се предават тези документи. Парламентът трябва да контролира органите, които се борят с корупцията. Много по-добре беше, че премиерът Бойко Борисов не дойде и си вършеше работата. България никога не е стояла толкова добре на външнополитическата сцена", категоричен беше Гърневски. "Вчера не съм бил един от най-активните в дебатите. Аз съм подавал сигнал за корупция и контрабанда. Най-фрапиращо беше, че контрабандистите бяха задържани на границата и малко по-късно бяха освободени от прокурор.

Аз питам, ако това е канал, защо тези хора са освободени и кой има интерес от това? Единият от тези хора се е представял за служител на външно министерство. Министърката знае ли за този човек?", попита Велков. "С тези дебати правителството, премиерът и ГЕРБ могат само да трупат точки. Обратното е при БСП. Тях ги е страх. Те започват да пропадат и рискуват съвсем да изчезнат от политическата сцена. Вчера те си отбелязаха един великолепен автогол", продължи Гърневски. "Мен не ме е страх от нищо. Аз не съм член на БСП, но мисля, че колегите социалисти също не ги е страх. Бойко Борисов вчера трябваше да се яви в парламента и да участва в дебатите. Той е капитан на този отбор и най-нормалното беше да седи в пленарна зала. Ясно, че има ангажименти, но ние дебатирахме до 18 часа и все можеше да намери време", отговори Велков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!