Много хубава реч с много истини. Нормално е когато казваш истината да боли. Голяма част от присъстващите вътре не харесват Радев. Той не беше готов за тази реакция, а трябва да знае, че може да очаква всякаква провокация. Справи се чудесно и репликата беше страхотна. Той застава на тази трибуна за пръв път. Можеше да се смути повече, но човек се учи докато е жив. Това каза Стефан Данаилов пред Хекимян по bTV.
"Получих покана да присъствам на тържеството пред "Св. Ал. Невски", подписана от двамата президенти. До сега не бях получавал такава покана. Тя е дошла благодарение на сегашния президент. Искам да кажа, че не харесвам Плевнелиев. Той беше слаб играч", разказва още той.
 
"Кампанията за президент беше важна репетиция за БСП. Идва премиерата. Трябва да сме сериозни, за да станем първи. Борисов не очакваше тази загуба, не трябваше да подава оставка. Той не ме обиди с категоризацията си за мен, че съм слаб политик. Аз признавам неговите качества", обясни Данаилов.

"Най-важното е Радев да се подчини на моите и твоите интереси. Все още изпитвам бащински чувства към него, дано не се промени това. Ако сбърка, ще дойда и ще кажа", допълни бившият министър на културата.