Днес представителите на камара на строителите внасят подписка с настояване спиране използването на бранша с политически цели и защита правата, осигуряване спокойствие и сигурност на българските строители. Ще бъде внесена всеки момент. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след среща с председателя на Камарата на строителите Илиян Терзиев.

"Подкрепяме българските строители и не се съмнявам в качеството на работата им. ЕК потвърди качеството на строителството ни. Ако сметнем ще се окаже, че над 600 хиляди човека се хранят от строителния бранш. Осъждам всеки опит за дискредитация. Доказали са качеството и професионализма си. Ще съдействам за по-тесен диалог между народните представители и камарата на строителите, за да направим съответните промени, с които да облекчим работата им", посочи още тя.


"Има добра комуникация с комисиите. Поех ангажимент да направим контакт с комисията по образование, защото има дефицит на професионални кадри. Трябват ни специалисти, с които да обсъдим промените и да направим съответните промени", каза още председатеелят на НС.

От своя страна инж. Илиян Терзие заяви, че внасят подписката. "Искаме да се спре политическото говорене и евтините трикове, с които някой иска да си направи лесен пиар. Искаме да има последователност в задачите, които предстоят. Апелирам да спрем да даваме лоши послания към Европа, защото, когато дойде време да усвояваме средства, няма да има с кого да работим", заяви той.


Никол ИВАНОВА, БЛИЦ