С напрежение започна днешният работен ден на депутатите. Остра реакция дойде от Тошко Йорданов след като мнозинството в Народното събрание (НС) отказа да подкрепи идеята на "Има такъв народ" (ИТН) вицепремиерът и външен министър Мария Габриел да бъде изслушана в парламента по темата Северна Македония заради предстоящата междуправителствена среща, която предстои.

Йорданов смята, че е традиция управляващите страната да са предателите на страната. Според него преди два парламента - ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ извършили национално предателство, гласувайки за френското предложение, вдигайки ветото над Северна Македония.

"Сега продължава националното предателство и скриват външния си министър Габриел да обясни как други държави се опитват да прескочат това споразумение. Респект към последователността ви, национални предатели", атакува той управленското мнозинство.

Депутатът от ИТН заподозря, че Скопие ще да получи поощрителен жест към присъединяването си в Европейския съюз (ЕС), при условие, че "тормозят наши сънародници": "Тези българи в Северна Македония не са ваши сънародници, защото вие не сте българи".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!