По отношение на политическата некоректност и нейните представители от новите политически формации, Тошко Йорданов изрази надежда, че има смисъл от тях.  

„Смисълът на подобен тип хора е, че не са щамповани от политическата класа. Идват от реалния живот“, допълни той пред Дарик радио.
                                                                                         
„Политическата класа, поне тази, старата, живее в щампа. Тя си е самодостатъчна“, допълни той. 

Министърът на финансите е редно да казва нещата, както ги мисли, посъветва Тошко Йорданов по повод изказването за некадърните работодатели. 

„Държавата трябва да върне нормалния пазар“, изрази мнение депутатът по отношение на вмешателството в икономиката от страна на властите.

„Всичко е ужасно тромаво и сложно... В парламента е ужасно мудно, бавно и трудно... Сблъскваш се със законодателство, което практически ти връзва ръцете“, допълни Тошко Йорданов относно вземането на решения в Народното събрание. 

„Ако искаме да бъдем предвидим партньор, не може да имаме различно мнение от НАТО и ЕС“, заяви той във връзка с изострената ситуация около Украйна и допълни, че „няма да има проблем с русофилското лоби“.

По повод пандемичните мерки, депутатът изрази надежда, че след няколко месеца те ще бъдат облекчени и „здравият разум ще тържествува“.

Най-голямото предизвикателство за Румен Радев е той да запази общественото доверие, според депутата от ИТН.