„Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел“. Това каза кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева пред партийния актив в „Арена Армеец“, където бе открита официално предизборната кампания на формацията. „Като истинска народна партия представляваме най-голямата част от активните българи в страната. Това не води до разделение. (...) Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това, остава в изолация“, заяви Цачева.
Тя каза, че ще се бори за гласовете на разочарованите и негласуващите.
„Аз искам да бъда президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците. На онези, които са отблъснати от дребнавите ежби между политическите партии.Политическата апатия е най-големият ни опонент в тази кампания. Всички заедно трябва да стигнем до възможно максимален брой граждани, които не гласуват. Можем да направим това, нали“, попита Цачева залата, която й отговори с аплодисменти.

Тя отново припомни някои от приоритетите си: Балансирана и активна външна политика, отчитайки интересите на България; членство в ЕС и НАТО – безалтернативно; България да е фактор на сигурност и стабилност; издигане на авторитета на държавните институции.

„Аз редовно ще бъда в Народното събрание, за да го информирам за най-важните от приоритетите и компетентностите на президента, в частност – за избора на висши държавни длъжности при условията на прозрачност и на състезателност“, обеща Цецка Цачева.

Тя каза, че от изключителна важност за развитието на държавата са образованието, науката и бизнесът: „Това ще бъде мой приоритет – да прехвърлям мостове между образованието, науката и бизнеса“.

Аз съм убедена, че ще бъда президентът на Република България най-малко по две причини. Първо, защото в тази зала тук съм с 15 000 победители. Второ, защото заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип с разумни идеи за бъдещето на България“, заяви кандидатът за държавен глава на ГЕРБ.

По думите й - България има нужда от стабилност, нацията ни – от единство, обществото ни – от върховенство на закона.
„Всеки български гражданин има право сигурността му да бъде гарантирана, интересите му – да бъдат в полза на работещите за него институции. Целостта на нацията ще бъде запазена, защото аз вярвам в диалога и в справедливостта.
Президентът е гарант на Конституцията, на правовата държава и нещо много важно – на справедливостта. Ще работя за продължаване на съдебната реформа. Ще настоявам за независим, работещ и справедлив български съд“, заяви още Цецка Цачева.

Тя каза, че с кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев няма да се впускат в компроматни войни. „Аз вярвам, че дебатът трябва да се води не с останалите кандидати, не с анонимните тролове в интернет. Дебатът, скъпи приятели, ще водя с българския народ, с хората, в срещите ни с тях лице в лице. Защото ние всички работим в интерес на хората. Защото имаме силата и знанието да запазим стабилността и сигурността на България. Защото ние носим България в сърцето си“, завърши речта си Цецка Цачева.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев каза от своя страна, че е изключителна чест да бъде номиниран за поста и благодари за това на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Той заяви, че приема това като оценка за досегашната му работа в администрацията и в Българската армия: „Аз се гордея, че съм служил в тази армия, гордея се, че съм служил в българските Военноморски сили и че съм наследник на една славна армия със славни традиции. Достойнството на българския войник се е градило столетия с много труд, с много пот и кръв. За съжаление примерите от историята са, че победите по бойното поле и по фронтовете на българския войник понякога са загуба после при договарянето на мирните условия. Аз като вицепрезидент ще съм гарант в съвременната история на България това повече да не се случи. Сърцето ми ще остане завинаги в българските Военноморски сили и в Българската армия и като вицепрезидент няма да позволя корабът България да бъде потопен.“

Пламен Манушев на два пъти прекъсна речта си, като се извини, че много се вълнува. Той каза, че веднага след номинирането им за кандидатпрезидентска двойка са получили удари под кръста и предизвикателство за битка. Вицеадмиралът от резерва обаче отговори, че са готови за тази битка и изрази увереност, че тя ще бъде спечелена.

Източник: Флагман бг